20-годишно момиче беше нападнато и намушкано с нож при въоръжен грабеж в магазин в центъра на София. Извършителят все още се издирва.

В нощта срещу събота 20-годишната студентка Виктория Христова е нощна смяна в малък магазин на улица „Пиротска”. Малко след 2:00 часа сутринта като клиент влиза мъж и я напада с нож. Острието я ранява на няколко места по тялото.

„Деянието е с хладно оръжие. Взел е 300 лева от оборота. Става спречкване с продавача и при самозащита лицето е нанесло прободно порезни рани”, обясни пред bTV главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Момичето е откарано в „Пирогов”. От болницата съобщиха пред bTV, че няма опасност за живота на пострадалата.

„Нараняванията са в горната част на тялото и са с цел убийство, защото са в областта на шията, гърлото и главата. Детето е намушкано около 10 пъти. В момента го кръвопреливат”, обясни майката на Виктория Христина Цолова.

По думите й, дъщеря й е твърди, че нападателят й бил от арабски произход. „Той е чужд гражданин и към момента няма статут на бежанец”, обясни главният комисар на МВР.

Пред полицията и пред близките си Виктория е обяснила, че е виждала нападателя си и преди. „Той не за първи път е влизал в този магазин. Тя го е виждала”, обясни Маргарита Недкова, която е близка на Виктория.

От МВР потвърдиха, че досъдебното производство е за опит за убийство. В борбата си с нападателя момичето хвърля мобилния си телефон по него. Той го взема и бяга.

Веднага след нападението 20-годишната Виктория търси помощ от охранителя в съседната сграда. Мъжът вика полиция и линейка.

Нападението е записано от камерите за видеонаблюдение и в магазина, и в близките сгради. Записите са иззети, самоличността на мъжа е изяснена, но той е в неизвестност.

Нападението от миналата нощ е поредното в района на улица „Пиротска”, разказват живеещи там. В момента тече операция, задържани са 20 души.