Липсваща камериерка и полицай в болничен отложиха края на делото за жестокото убийство на 8-годишната Алекс от Поморие. Процесът все повече започва прилича на филмов сюжет. Финалът предстои.

След поморийската мафия и мъж фантом от социалните мрежи, в процеса бяха въвлечени четирима роми в черна кола. По разкази на обвиняемата Атанаска пред разследващи, ромите я срещнали до магазин за цигари и я накарали да им доведе детето, което тогава минало от там.

„Във всеки един момент може да скалъпи нещо различно, защото тя в хода на досъдебното производство, ако не се лъжа, 2 или 3 пъти е променяла своята версия за случилото се", коментира адвокатът на почернените родители Росен Кожухаров.

Полицаи разкриха още, че в деня след убийството, открили Атанаска да се крие уплашена на тавана. Там по-късно беше открито тялото на Алекс.  

„Колкото и да се пънем и да искаме, нищо хубаво не очакваме. Така са нагласени нещата, че водят към нея", заяви майката на подсъдимата Светла Димитрова.

Сестрата на Атанаска Северина е категорична: „Един здравомислещ човек, ако е извършил наистина убийство, би избягал. Тя е имала цяла нощ на разположение. Най-малкото, което можеше да направи, е да се отърве от тялото... да избяга, а тя е седяла там със скръстени ръце да чака полицията".

Близките на удушеното дете не са изненадани от шокиращите обяснения. ".

Обвинението обмисля да поиска допълнителни експертизи.

„Как насила са я карали тя да докосва предмети, имам предвид полиетиленови торбички, тиксо и т.н... този труп, който е открит, дали е бил местен, дали не е бил", обясни адв. Кожухаров.      

Атанаска настоя да говори пред съда след неявилите се свидетели. Допълнително ще бъдат призовани камериерка, полицай и екип психолози от София. Делото ще продължи през март.