В съдебни заседания на 16 февруари Районният съд в Пловдив осъди четирима от арестуваните след протеста в петък в Пловдив по повод делото за собствеността на карловската Куршум джамия. Това съобщи говорителят на районната прокуратура Атанас Илиев.

И четиримата бяха обвинени в непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, извършени с изключителен цинизъм и дързост. Те са се признали за виновни и са пожелали да сключат споразумение.

По отношение на Тони Тонев и Камелия Иванова от София определеното наказание е условна присъда от 6 месеца. Денислав Велчев от София, който бе обвинен, че в съучастие с неизвестни лица е счупил 18 прозореца, прилежащи към "Джумая джамия", на обща стойност от 45,43 лева, е определено общо наказание 1 година и 2 месеца пробация. Мартин Демирев от Варна, който е откраднал 3 кутии цигари на стойност 14.10 лева, получи условно наказание от 8 месеца затвор.

По образуваното незабавно производство срещу Виктор Кононов от Габрово разследването също е приключило и предстои днес да бъде внесено в Районен съд Пловдив предложение за освобождаване от наказателна отговорност.