„Не съм бил детето си, бих жена си, защото тя го би”. Това каза 25-годишният Милко Стоянов, обвинен в опит за убийство и блудство с дъщеря си.

Момиченцето на година и девет месеца бе прието по спешност в Реанимацията на УМБАЛ „Света Марина”, Варна, с множество следи от побой. Детето още е с опасност за живота. 

Милко Стоянов е обвинен в опит за умишлено убийство на малолетно лице и блудство. Наказанието е от 15 години затвор до доживот без право на замяна. От съдебно медицинската експертиза на детето става ясно, че травмите са нанасяни в продължение на десетина дни - толкова е и времето, в което майката и детето са били тук след завръщането си от Франция, където живели около година.

Обвиняемият отрича да е взимал наркотици, както твърдят роднини и съседи. Не знаел и че детето все още е на косъм от смъртта.

Пред съда Милко Стоянов заяви, че никога не го е бил, а това е дело на майката. „Никога не съм го удрял. Жена ми замина за Франция да порституира и се върна след година”, добави още той.

В рамките на съдебното заседание стана ясно, че след разразила се кавга в квартал „Максуда”, бащата е тръгнал да бяга, но е бил пребит от съседите си. По думите на Стоянов единствено намесата на полицията го е спасила.

Обвиняемият поиска да бъде освободен под домашен арест, но молбата му беше отхвърлена.