Русенският окръжен съд остави за постоянно в ареста бащата на убитата 7-годишна Пламена. 38-годишният Пламен Петров бе задържан на Великден вечерта, след като преби до смърт дъщеричката си.

От Окръжна прокуратура настояха мъжът да остане в ареста, тъй като престъплението е извършено с голяма жестокост и по особено мъчителен начин за детето.

Служебният защитник не възрази срещу искането на прокурора, но настоя възможно най-бързо Пламен да бъде настанен в психодиспансера. Мотивите му са, че мъжът е в лошо физическо и психическо състояние.

По време на съдебното заседание стана ясно, че Пламен е направил самопризнания, а и има свидетел на деянието. Според неофициална информация причината е нежеланието на детето да чете и вдигания от него шум.

Бащата не пожела да разкаже какво точно се е случило, като заяви, че не помни какво точно се е случило: „Реално погледнато не знам какво съм извършил. Знам донякъде”
Ако бъде признат за виновен, Пламен може да лежи от 15 до 20 години или до живот.

Все още няма информация кога ще бъде погребението на малката Пламена. При необходимост от общината имат готовност да осигурят нужните средства.