Близо 2 часа униформените в Стара Загора преговаряха с барикадирали се в апартамент 7 младежи. Шестима са задържани, а 31-годишен мъж се издирва.

В блок в апартамент на 8 етаж на квартал „Три чучура юг” снощи се събира младежка компания. Рано сутринта три момчета, участници в купона купуват от кварталния магазин хляб и колбаси за закуска. По думите на продавачката не личало по нищо, че след час в блока и квартала ще се разрази истински екшън.

Около 8:00 часа от 8 етаж започват да летят пиратки, бомбички и шишета със запалителна течност. Бойното поле се оказва междублокова площадка. По чудо, пострадали няма.

След сигнал на телефон 112 пристига полицията. Младежите се барикадират в апартамента и отказват да излязат. 

След двучасови преговори, полицаите влизат в апартамента. Задържат шестима души. Домакинът на събирането - 31-годишния Станимир, успява да избяга и се издирва. По време на акцията, на живущите в болка е забранено да влизат и да излизат от домовете си. Подобен инцидент тук става за първи път, затова и хората са притеснени.

По информация на bTV, издирваният 31-агодишен Станимир, по прякор Стамбето, е познайник на органите на реда. Преди време той е имал обвинение за притежание на наркотици. Работата по случая продължава.

Най-вероятно към участниците в събирането ще бъдат отправени обвинения за дребно хулиганство.