Една възрастна жена е починала, а други три са ранени след пътен инцидент на единия от входовете на пазарджишкото село Дебръщица. Сигналът за тежката катастрофа е получен около 19:00 ч  в РУ-Пазарджик, съобщават от ОД на МВР.

Незабавно към мястото били насочени автопатрули на сектор „Пътна полиция”, РСПБЗН-Пазарджик и Спешна помощ. Пристигайки на място екипите установили, че инцидента е предизвикан от лек автомобил с водач 45-годишна жена от Пазарджик.

В автомобила тя пътувала заедно с мъжа, с когото живее, и тяхното 7-годишно дете. Спускайки се от местността „Добра вода” по посока за село Дебръщица в началото на населеното място жената загубила контрол над возилото. 

Колата напуснала пътното платно и се качила на близкия тротоар, където се врязала в група възрастни жителки на селото, разговарящи пред къщата на една от тях. В резултат на удара на място е починала 76 годишната А.М., а другите три нейни съселянки на възраст между 70 и 88 години са с различни травми и наранявания. 

Пострадалите са транспортирани от линейки на „Спешна помощ” в МБАЛ-Пазарджик, като едната от тях е в по-тежко състояние.

На мястото към момента се извършва оглед от дежурна група на полицейското управление в Пазарджик. Изяснява се причината довела до тежкото пътно-транспортно произшествие.