Огромно множество от млади хора, вероятно над хиляда, се събраха около храм-паметника "Александър Невски" в София, за да изразят своето отношение към действията на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

С бурни възгласи и вдигнати ръце те скандират: "Искаме морал" и "Без имунитет".

Снимка: Ладислав Цветков

След кратък престой около църквата, студентите се отправиха към сградата на НАТФИЗ.

 

БЕСИМУНИТЕ!!!!

Posted by Ivan Bogdanov on Monday, 26 October 2015

Снощи депутатът отново вилня в НАТФИЗ, два дни след първото подобно свое нахлуване в сградата на театралната академия. Преди това Сидеров се замеси и в шумен скандал пред клек-шоп, недалеч от там.

Снимка: Ладислав Цветков

Снощи – в нощта след изборите, депутатът отишъл в Академията, за да търси – по думите му – студент, който го бил нападнал.

Наложи се от сградата да го изведе полиция, която се опита да го пази от разгневеното множество, събрало се отвън.

Въпреки отпитите на полицаите, Сидеров получи удар в лицето, който според него му е бил нанесен от полицейски служител. Човекът, който го удари, по-късно беше задържан.

Отцепен от полицията е район около площад "Славейков", където са е намира и ТВ "Алфа", телевизията на "Атака".

С поведението си – особено около избори – лидерът на "Атака" предизвика много множество коментари в социалните мрежи, повечето от които осмиващи. Една от популярните шеги се върти около избора на място за среднощни атаки:

Снимка: Facebook

На местните избори политическата сила, оглавявана от Сидеров – "Атака" спечели под 3% от гласовете на национално равнище.

Снимка: bTV

Част от хората тръгнали с Манол Глишев, едно от известните лица на движението "Окупирай СУ". Те са се опитали да се отправят към централата на "Атака", но пътят им е бил препречен от полиция. 

Кадрите на това любителско видео са от ул. "Московска":

След това този лъч на протеста се е насочил към паметника на Васил Левски.