Пазарджик се вдига на протест. Поводът е освобождаването от ареста в събота вечерта на мъжа, който прегази и уби пешеходец с луксозния си 3-тонен джип ден по-рано.

Срещу 27-годишния Иван Янакиев има висящо наказателно производство за шофиране под въздействие на наркотици, както и множество санкции за нарушения на пътя. До днес той беше на свобода. По обед шофьорът-убиец е задържан и спешно са му повдигнати обвинения.

Иван Янакиев често демонстративно форсирал мощния си джип в малките вътрешно-квартални улици.

Според прокуратурата Иван Янакиев е пуснат на свобода, тъй като първоначално не му е повдигнато обвинение за убийство. Според наблюдаващия прокурор първоначално нямало достатъчно доказателства, че джипът-убиец се е движил с превишена скорост.

Почерненото семейство днес е получило извинение за случая от офиса на главния прокурор Сотир Цацаров, казаха синовете на жертвата.

От държавното обвинение призовават всички свидетели на пътното произшествие да се свържат с тях.

Еленко Лазаров, син на убития, е категоричен, че свидители има, но се страхуват да дадат показания, защото се страхуват от Янакиев.

Близките на убития приканват гражданите на Пазарджик да подкрепят протеста им пред Съдебната палата утре от 14.30 часа.

Припомняме ви, че в петък вечерта луксозен джип „Хамър“ буквално помете 70-годишен мъж, който пресича улица „Пловдивска“, недалеч от голям хипермаркет в Пазарджик. Според очевидци, джипът се е движил с много висока скорост като на рали. Автомобилът влачил тялото на пешеходеца около 100 метра.