В по-голямата част от страната ще има валежи и усилване на вятъра. Прогнозата е температурите да се повишат до 10°-12° градуса в Западна България, и до 18°-20° на места в Източна.

Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад, който вечерта и през нощта срещу неделя ще се усили. Преобладаващите максимални температури ще са между 12° и 17°, в София – около 14°.

Над Черноморието има разкъсана облачност, значителна над южното крайбрежие. През деня ще е без валеж, но вечерта от юг на север ще завали дъжд. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 17°, температурата на морската вода е 10°-12°.

В планините ще бъде предимно облачно. Ще има превалявания от дъжд, над 2200-2300 метра - от сняг. По-значителни ще са валежите вечерта и през нощта срещу неделя. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.

В неделя валежите ще продължат, на места временно ще са интензивни и значителни по количество. Ще има и гръмотевични бури. Вятърът ще остане югозападен, в Източна България и районите, разположени северно от планините ще е силен и бурен. Ще е все още сравнително топло, с минимални температури в по-голямата част от страната около и над 10°, а максималните ще са от 10-11° в крайните западни райони до към 18° в югоизточните.