Ново автокино ще забавлява софиянци на паркинга на бул. „Цариградско шосе“ № 92, до "Метро", от 29 май, съобщиха организаторите.

Специален гост ще бъде актьорът Ники Илиев, а неговият филм „Завръщане“ ще сложи началото на летните кино емоции.

Програмата на 29 май ще започне с жива музика в изпълнение на Мариям Мовсесян, Ася Андонова, Светослав Славков и Стенли Петров от „Магнито бенд“. DJ Efo, който бе част от отбора на „Tall, fat and small“ през 1994 г., ще изпее Холидей рап, а двукратния шампион на България в конкурса на името Dj Bobby I - DJ Nuri, ще бъде част от гостите.

Кулминацията на вечерта ще бъде автопрожекцията на „Завръщане“, а Ники Илиев лично ще разкаже интересни случки от снимачната площадка, за да пренесе в сюжета всички гости.

Организатори на събитието са креативните и млади Мая Иванова и Станислав Стоянов.

„Искахме да направим нещо хубаво за хората, така че да се разнообразят от стоенето вкъщи по време на епидемията, но в същото време да се чувстват защитени. В Америка този тип кина отдавна са нашумели, но в България все още не.“, обясни Мая Иванова, представител на Diamond Еvent.

Организацията е направена така, че да няма пряк контакт между гостите. Храни и напитки ще могат да се взимат от специална количка, която ще бъде придвижвана от персонал, напълно спазващ здравните изисквания.

Pandemic car cinema ще подкрепи българското кино, като наблегне на родни филми.

„За нас е важно да се знае, че освен пандемичната обстановка другото, което ни подтикна към тази идея, беше огромното ни желание да направим нещо нестандартно, за да подкрепим и киното в България. Имаме страхотни прожекции и актьори, отразяващи родната действителност и история.“, поясни Станислав Стоянов, представител на „Перфект Оператионис“ ЕООД.

Различното при това кино ще бъдат и концертите на живо преди определени прожекции. Известни изпълнители ще се грижат за доброто настроение. Съботата е запазена за Stand Up Car Comedy. Там гостите ще могат да се забавляват от колите си на хумора на известния стендъп комедиант Иван Кирков.

Билети за всички събития може да откриете в мрежата на EVENTIM.