Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова назначи нов директор на полицията в Пловдив след проверка по сигнала на прокуратурата, съобщиха от МВР.

„Във връзка със случая в Пловдив от 12.08.2015 г., за който днес главният прокурор Сотир Цацаров лично сезира вътрешния министър Румяна Бъчварова, директорът на ОДМВР - Пловдив Пламен Узунов подаде оставка по-рано днес. Министър Бъчварова разпореди назначаването на нов директор на областната дирекция. От утре поста ще поеме старши комисар Христо Разсолков, настоящ директор на ОДМВР – Благоевград”, гласи съобщението на вътрешното министерство.

От утре поста ще поеме старши комисар Христо Разсолков, настоящ директор на ОДМВР - Благоевград. За директор на ОДМВР-Благоевград ще бъде назначен Росен Танушев, настоящ заместник-директор на областната дирекция.

Образувано е дисциплинарно производство срещу разследващ полицай от Пловдив, който има отношение по случая. По случая са разпитани общо 43-ма души, уточниха от вътрешното министерство.

За инцидента е обвинен 24-годишният Милан Дивеков. Той е санкциониран общо осем пъти по Закона за движение по пътищата и има 5 влезли в сила наказателни постановления и 3 наложени глоби с фиш. Въпреки това беше освободен от съда миналата седмица, а от прокуратурата обвиниха за това действията на полицаите, които са го задържали.

Цацаров призова днес Бъчварова да „упражни правомощията си по Закона за МВР и да предприеме необходимите действия”.