Видеокадри, за които се твърди, че са от спалнята на министър-председателя в резиденция „Бояна“, бяха разпространени от анонимен подател.

На видеото, изпратено до „Дневник“, се виждат различни помещения – коридор, стая с дрехи, баня и спалня.

На нощното шкафче до леглото в спалнята има поставен пистолет. Снимащият отваря чекмеджето, в което се виждат банкноти по 500 евро.

Имейлът с видеото бе изпратен и до други медии. Следобед той се появи и в Ютюб-профила на сайта afera.bg. 

Преди месец бяха публикувани снимки от спалнята на премиера, на една от които се виждаше и спящият на леглото Бойко Борисов.

Няма официална експертиза за автентичността както на снимките, така и на видеото, разпространено днес.

Клипът е изпратен до получателите чрез имейл през платформата guerillamail, която генерира временни адреси за електронна поща, пише "Дневник". По същия начин бяха изпратени и снимките преди месец. 

Потърсихме коментар от правителствената пресслужба. До момента нямат такъв.

През юни, когато бяха публикувани снимките, бе потвърдено, че те са от вила „Секвоя" в резиденция „Бояна", където живее министър-председателят. Къщата се охранява от НСО и се ползва служебно от премиера.

В последващи изявления Борисов коментира, че очаква срещу него всякакви компромати, включително такива, които са направени с манипулирани кадри и звук.

По-късно премиерът коментира новото видео в профила си във Фейсбук.

"Борисов го няма, никой няма, тъмно, къщата тъмна. И сенките изкачат. Шпионин. Снима, крие се, укрива се, какво се укриваш. Ако е истина - кажи тогава, какво-що", каза Борисов. 

По думите му това са аранжирани неща.

"Занасяш, подреждаш, излизаш, минаваш. Видя се, живея като аскет. Мъжки дрехи само. Как пък знае този човек да отиде в това чекмедже. Що не отиде в дясното в задното, предното? Щото него го е аранжирал. И то диктовката е на кой. Кой всеки ден се занимава с това - фигурантът", твърди още Борисов.

Според него някой е планирал това години наред.