През нощта и тази сутрин най-много валя в Ловеч - 71 литра на квадратен метър. Силен беше дъждът и в районите на Кнежа, Пловдив, Казанлък, Оряхово, Видин и Елхово.

Снимка: btvnovinite.bg

Валежите ще продължат и следобед. Значителни ще бъдат в Южна България. За областите Смолян, Кърджали и Хасково в сила е код жълто за нови силни валежи.

Снимка: btvnovinite.bg

Според хидролозите от НИМХ към Бан снощи е имало покачване на речните нива, но в момента те се понижават. Заради очакваните валежи, по-съществени покачвания ще има по поречието на Арда, Струма и Места, а също и по долното поречие на Марица. Засега няма очаквания за опасни покачвания на нивата.

Снимка: btvnovinite.bg

Предимно облачно, на места с валежи ще остане и до края на деня. На повече места и по-силно ще вали в Южна България. Там са възможни и гръмотевични бури. В Източна България ще бъде ветровито. Ще духа умерен, на моменти силен североизточен вятър.

Днешният ден ще бъде най-хладният за тази седмица. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 19 и 24 градуса.

Тази нощ валежите ще спрат. Облачността ще започне да се разкъсва и да намалява. В петък сутринта ще преобладава слънчево време. През деня над Западна и Централна България ще се развиват купести и купесто-дъждовни облаци, но краткотрайни валежи в тези райони ще има на малко места. Температурите ще се повишат. Максималните в по-голямата част от страната ще бъдат между 23 и 28 градуса

Снимка: btvnovinite.bg

И в събота ще има места с краткотрайни валежи, но и с много слънчеви часове. В неделя отново ще вали на много места. Температурите ще се понижат.