Симеон Сакскобургготски се възмути в социалните мрежи от "безхаберието" и "мързела" на отговорните за поддръжката на пътищата в националния парк Рила. Той определя като "кощунство" случващото се в планината.

Постът му във Фейсбук идва след скандала с качването на тежка техника край езерото Бъбрека за изграждане на туристическа пътека.

"През изминалия уикенд Царицата и аз се разходихме в Рила. Търсехме почивка сред хубавата ни природа. Боровец – един световен планински курорт. Горските пътеки. Но вместо да се насладим на спокоен следобед, изтърпяхме същински ужас! И то не къде да е, а точно над самия курорт – пътя от Боровец в посока хижите "Марица" и "Заврачица"! И думата "път" е силно казано", се казва в позиция на бившия премиер.

Той посочва, че "този друм там" може да сравни само със следвоенна територия, подложена на бомбардировка.

"Път просто няма! Има ями, езера, скали, кал. Достъпен е, и то трудно, единствено с високопроходим автомобил! На никакво разстояние от престижен курорт, който трябва да обслужва и хижи и да бъде достъпен за туристи и планинари. Не мога да си обясня как е възможно подобно безхаберие или мързел от страна на хората, които са отговорни за поддръжката на пътищата и пътеките в Рила", пита с възмущение той.

"Обиколил съм доста планини в Европа и такова чудо не бях видял“, казва още той.

Според него, ако за видените наскоро багери в Рила е необходимо да се намери работа – да ги пратят да поправят там, където наистина е нужно, а не да съсипват природата.