Уволнените работници от „Бургаски корабостроителници" подновяват протестите си в понеделник. 150 корабостроители отново останаха излъгани, след като преди седмица новото ръководство на завода им обеща, че част от тях ще бъдат върнати на работа.

Хората смятат, че обещанието е било единствено, за да се потуши напрежението. Пари в сметките им също няма. Помощта на държавата пък се изчерпва с писма от Инспекцията по труда как да си потърсят по съдебен път неизплатените три заплати и обезщетения.

Работниците решиха, че от вторник подновяват протестите, докато новото ръководство на завода поеме конкретен ангажимент към тях.

„За да получа сумата, обезщетението от Инспекцията, трябва да водя дела. Тъй като делата са скъпи, аз не мога, просто нямам възможност да водя дело. Засега не знам какво ще правя”, коментира бивш служител от ВиК поддръжката.

„Няма никакво развитие до сега, няма никакво назначение! Нито покани има! Никой не се е обадил! Нали трябва да ти се обадят, за да идеш?!" коментираха хората неспазените обещания на ръководството.

„Сега ни излъгаха, една седмица чакахме, чакахме, излъгани пак! Още една седмица, пак ще ни излъжат, за какво да стоим?!” недоволства един от съкратените работници.