Старозагорско семейство организира протест пред централния клон на Корпоративна търговска банка в Стара Загора и дори успя да влезе в кабинета на директора. Двамата обаче бяха арестувани по-късно след неуспешен опит да палят гуми пред офиса на банката.

Миглена Танчева-Камполо и съпругът й Мишел Камполо, който е френски гражданин, направили опит да влязат в КТБ малко след 8.00 часа, за да разговарят с директора за съдбата на спестяванията им.

В поставения под специален надзор трезор фамилията и нейни роднини са вложили всичките си пари, включително и от продажба на апартамент във Франция. Към момента телефоните на Мишел Камполо са спрени, не е платен токът и водата. Семейството има и малко дете, което вчера е имало рожден ден. Миглена е безработна.

В 9.00 часа директорът на централния клон на КТБ в Стара Загора поканил съпрузите на разговор. Двамата отказали да напуснат кабинета му, докато не бъде взето някакво решение за парите им. След излизането на Миглена Камполо пред банката, за да разговаря с медиите, тя не била допусната обратно, а съпругът й бил отведен с белезници. Осуетен от полицията бил и опитът на жената да запали автомобилни гуми пред КТБ, за да привлече общественото внимание към проблема й

„Не може един човек да стои в тази държава и да не се храни. Едно човешко същество издържа една седмица, след това какво се случва – кой ще бъде отговорен за смъртта, ако някой почине или ако нещо се случи. Три месеца не може да държат парите на хората, няма нищо човешко. Това е в разрез на всички човешки права. Нямаме държава, нямаме кой да помисли, няма никой кой да помисли за нас. В нашия договор, който сме подписали с КТБ, пише, че от момента, в който отнемат лиценза на банката, 20-дневен срок има и още десетдневен срок ,за да удължат, само че това не се случва, никой официално не обявява че лиценза на банката е отнет”, каза поред bTV Миглена Камполо.

Двамата съпрузи са задържани за 24 часа във Второ РПУ в Стара Загора