86-годишна жена беше нахапана жестоко от домашно отглеждани кучета. Инцидентът стана в русенското село Червена вода. Двата питбула са прескочили оградата на къщата, където живеят, и се нахвърлили върху жената. Тя е в болницата в Русе с опасност за живота.

Двете кучета са тичали из двора, без да са вързани. Когато 86-годишната Димитринка Георгиева минала край къщата, те внезапно прескочили ниската ограда и я нападнали. Тя била спасена от строители от съседния обект и от жената, която се грижи за кучетата .

„Сама, с две ръце, с питбулите, ако не бяха тези хора тук на строежа, не знам какво щеше да стане”, разказва Анелия Коева, която е била очевидец на случилото се.

Пострадалата е откарана в болницата с тежки рани по краката и лицето. Веднага е започнала животоспасяваща операция, която продължи няколко часа

„Дрехите били много накъсани, нищо друго не знам, чакам да видя какво тука ще кажат от операционната”, каза сина на жената Милко Бонев.

След инцидента са извикани ветеринарни специалисти и екип от кучешкия приют. Те приспаха двете животни и ги изведоха от къщата. Според съседите досега двата питбула, наречени Цезар и Клеопатра, не са имали агресивно поведение.

Тепърва ще се изяснява защо са оставени без контрол.