Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов обяви, че ще наложи административни наказания и на директорката и персонала на детската градина, където на децата беше сервирано синьо мляко.

Директорката Лидия Гавазова е подала оставка днес, часове преди кметът да й наложи дисциплинарно наказание.

Днес градоначалникът е внесъл докладна записка до Общинския съвет в Асеновград за преобразуването на детска градина "Слънце" във филиал на детска градина "Никола Вапцаров". По думите на Караиванов, най-тревожен е фактът, че готвачката е опитала да прикрие проблема с млякото, като през цялото време е била наясно, че нещо не е наред с него. Тя опитала да го изхвърли. Караиванов предлага наказание да има и за медицинската сестра, която не е проверила млякото, а го е предложила на децата.

Прокуратурата е събрала досега 80 веществени доказателства за случая. Днес трябва да стане ясна ситуацията, довела до наличието на отрова за гризачи в мляко, поднесено на деца от детска градина "Слънце" в Асеновград. Петчленна комисия проверява два дни пътя на млякото от постъпването му в градината до чашите на децата.

Прокуратурата разпита петима служители на детската градина, но по последни данни от персонала, никой не е спрян от работа. Броят на децата, които родителите водят след инцидента, се повишава. Днес те са били 115 от общо 127.