Граничен пункт „Капитан Андреево” работи нормално и не е имало спиране на пропусквателния режим през нощта. След по-спокойното предвижване сутринта, по обяд струпването на желаещи да се приберат в Турция се увеличи значително.

Работят всички 10 платна за влизане в съседката ни. Граничните власти съобщават, че се работи на облекчен режим и почти не се проверяват колите, за да става придвижването максимално бързо.

За последните 24 ч. през пункта “Капитан Андреево” са минали 23 хил. пътници, от които 20 хил. в посока Турция.

Колите на пункта са предимно европейски - на гастарбайтерите, които,  въпреки драматичните събития в южната ни съседка, и тази ваканция ще бъдат по родните си места.

Връщане назад няма и за камионите. Никой от опашката не е сигурен, че бизнесът в Турция ще работи нормално, но утре всеки трябва да товари. Байрям Халил очаква забавяне. “Може би ще се забавим малко. С един - два дни може да закъснеем.”

Въпреки, че живее в България Байрам, който има много роднини в Турция, следи от близо събитията зад границата. Според него въпреки , че ситуацията изглежда сложна,  никой от роднините му в Турция няма да се върне у нас.

Преди ден имаше неясности в работата на границата след опита на военен преврат в страната и затварянето на всички граници