Десетки се събраха на протест пред Съдебната палата в Пловдив срещу отменената присъда на гръцкия студент, който блъсна на автобусна спирка 16-годишната Катерина. Момичето не се е възстановило от травмите, въпреки направените пет операции.

Катерина е чакала на спирка в града. Всичко се случило за секунди - спортна кола удря с висока скорост друг автомобил, след което се врязва в спирката. Катерина е блъсната. Нейни съученички стават свидетели на инцидента.

Кари е с два счупени крака и с фрактури на черепа. Следват незабавни операции на краката. Първите минути след тежкия инцидент шофьорът на спортната кола - гръцкият студент Христос Боскос се крие. Той твърди, че не е бил в колата.

Двегодишната условна присъда на Христос Боскос беше заменена с глоба от 5000 лева.

Протестът тази вечер продължи близо час. Протестиращите изискват промяна в закона, която да бъде наречена „Поправка Кари”.

Някои от присъстващите споделиха, че са се присъединили към акцията, защото „мен не ме интересува какъв е законът, утре ще пострада друго дете, а извършителят да се измъква”.

Родителите на пострадалото момиче бяха разочаровани, че явилите се на протеста не бяха много.

Илиян Матеев, бащата на Катерина, изрази неразбиране, че не са се присъединили повече хора.

„Най-добре протестът да мине под мотото „Поправката Кари”...”, заяви Татяна Каменова, адвокат на семейство.

Председателят на Окръжния съд в Пловдив Веселин Хаджиев напълно подкрепи решението на своя колега за отмяна на присъдата.

Присъдата срещу гръцкия студент Христос Боскос, е максимално възможната, категоричен е Хаджиев.

„Решението на Окръжен съд-Пловдив не оневинява подсъдимия Боскос. Той е освободен от наказателна отговорност, като му е наложено максимално предвиденото наказание, в случая глоба в размер на 5000 лева”, категоричен е Хаджиев.

Адвокати, които за кратко се присъединиха към протестиращите, споделиха, че при друг подобен казус обвиняемият е влязъл в затвора.