24-годишен рецидивист преби до смърт жена заради 80 лева и златен синджир. Шокиращото посегателство е станало преди дни в столичния квартал "Люлин".

Грабителят проследил жертвата си и я нападнал в храстите. Нанесъл й жесток побой. Жената издъхнала два дни по-късно. Той е арестуван след часове. Оказало се, че е рецидивист с шест присъди.

Завръзката става на бензиностанция в „Люлин 10”. Малко след полунощ 40-годишната Силвия влиза да си купи цигари.

По това време там е и 24-годишният Тунджай. Прибирал се от казино, където изхарчил всичко.

Огледал я, видял че носи чанта, явно е решил, че е подходяща жертва. 

Силвия пресича булеварда и тръгва към дома си. Минава на пряко, а Тунджай я следи. Избира най-закътаното място и я напада.

Наняся й удари в главата, жената пада. Отнема й вещи, чантата и синджирче, след което й нанася още няколко ритника в корема.

Жената изпада в безсъзнание. Съвзема се и се прибира, но се влошава. Издъхва два дни по-късно от нанесения побой. Тунджай е търсен под дърво и камък денонощно. Накрая признава. Мотивът за побоя се оказва златен синджир и 80 лева.

Съжалил, че ще влезе в затвора, но не и за това, че е убил човек, каза Ангел Бадънков, началник на Криминална полиция.

Тунджай е от Севлиево, с начално образование, музикант. Осъждан е 6 пъти за грабежи и опит за убийство. Излязъл от затвора миналата година.

Прокуратурата е категорична, че точно той е нападателят.

„Доказателствата са категорични, в него са намерени вещи на починалата, иззети са дрехи с които е бил, имаме запис от камера. Обувките отговарят на кръвонасяданията, заяви градският прокурор на София Емилия Русинова.

Силвия оставя сирак на 16 години.

Софийският градски съд остави в ареста рецивидиста. Той може да получи от 15 до 20 години, защото е отнел и човешки живот.