Никога не съм снемал своята подкрепа от г-жа (Корнелия) Нинова и продължавам да я подкрепям в нейните усилия да превърне БСП в силна опозиция. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев във връзка със скандалите в левицата и смяната на неговия началник на кабинета Калоян Методиев след сбирка със социалисти.

„Отдавна съм заявил, че моите критики са към тези, които управляват. (...) Когато БСП вземе властта, разбира се, аз ще критикувам там, където виждам, че нещата не се вършат както трябва“, подчерта Радев.

Не се меся в делата на никоя партия, но и не допускам никой да се меси в моите дела, категоричен беше Румен Радев.

По отношение на Методиев държавният глава предпочете да не коментира повече, като единствено отбеляза: "всеки един в президентството спомага за реализацията на моята политика".

Той отново се обяви за „честни, прозрачни избори“, но и за „дебат за почтеността в политиката и дебат за нов обществен договор“.

По думите му липсата на обществено доверие в сегашното Народно събрание и липсата на диалог с мнозинството в него са причина да не иска да внася в парламента своите предложения за конституционни промени.

"Виждате как най-голямата партия с най-голям човешки, финансов и административен ресурс какво направи - внесе недоносче, подигравка към правото в България, предложение за Конституция...", коментира Румен Радев.