Обвиняемият бизнесмен Васил Божков е изпратил сигнал по имейл до главния прокурор и той се проверява. Това съобщи самият Иван Гешев днес в Ябланица, където наблюдаваше поредната операция срещу битовата престъпност.

Какво е съдържанието на писмото обаче не стана ясно. Във вторник Божков публикува във фейсбук схема, според която е плащал 20%  от печалбите на Националната лотария за осигурявануе на политически чадър, а в замяна на това е имало текстове в закона, които да облекчават плащането на такси за хазарта.

Бизнесменът с 18 обвинения показа и банкови извлечения.

Освен от Божков, сигнал до главния прокурор е постъпил и от издание, което обаче Гешев не назова, но обясни, че е близко до Цветан Василев.

„Аз съм ги разпределил към компетентен прокурор, който може да прецени какви действия да извърши. Но задължението на прокуратурата трябва да бъде ясно – да проверява, както доказателствата в подкрепа на обвинението, така и, да кажем, оневиняващи за обвиняемия в досъдебната фаза. Така че прокуратурата е длъжна да провери всички обстоятелства. И съм сигурен, че конкретният прокурор ще провери всички твърдени обстоятелства – независимо дали са анимации, комикси или са нещо друго забавно“, коментира Гешев.

Главният прокурор потвърди, че освободеният предсрочно от затвора Джок Полфрийман е поискал ново дело за убийството на студента Андрей Монов.

По темата със задържаните бизнесмени Бобокови, разследвани за аферата с боклука отказа коментар.