Прокуратурата настоява скандалният кмет на Галиче Ценко Чоков, който преди 10 дни беше пуснат под гаранция, да се върне отново в ареста, защото заплашвал свидетели. Делото в Специализирания съд беше отложено.

Срещу Чоков са повдигнати пет обвинения – за това, че е ръководил организирана престъпна група, за лихварство, за отвличане, за побой с нанасяне на телесни повреди, както и за палежи.

На сина на Ценко Чоков – Мартин, също са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, лихварство, отвличане и побой.

Част от подсъдимите предявиха претенциите си към Чоков за побои, отвличания и палежи. Адвокатите остро възразиха срещу начина, по който съдът прие исковете.

Днес на заседанието на съда присъстваха и хора от Галиче, които твърдят, че след пускането на Чоков под гаранция, той отново е започнал да ги заплашва.

„Имам брат, който е на 9 години. Заплашват и него с убийство. Цялото ми семейство заплашват с убийство”, твърди Веселин Николов. Част от хората са се отметнали от показанията си, стана ясно в съдебната зала.

Чоков и защитата му отказаха коментар.

Вижте още във видеото: