Иззети са 1418 картини и 45 графики от жилище и други помещения в сграда на бул. „Васил Левски“ №79, ползвани от Васил Божков и Елена Динева, във връзка с разследване на Специализирана прокуратура, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Снимка: Специализирана прокуратура

Бизнесменът Васил Божков, който се намира в Дубай, и Елена Динева са обвинени за участие в престъпна група и други престъпления.

Сред произведенията на изкуството са и такива на известни български творци като Владимир Димитров-Майстора, Дечко Узунов, Генко Генков, Константин Щъркелов, Димитър Казаков-Нерон, Светлин Русев и др., съобщават от прокуратурата. 

Снимка: Специализирана прокуратура

Иззетите художествени творби са предадени за съхранение на Националната художествена галерия при спазване на утвърдените правила и осигурена охрана от органите на МВР. 

Снимка: Специализирана прокуратура

Миналата година от сградата на бул.„Васил Левски“ №79,  както и от офис на ул. „Московска“ №43, бяха иззети и предадени за съхранение в Националния исторически музей и 6778 бр. предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности.