Стотици дойдоха да се простят с бившия началник на Генералния щаб на Българската армия ген. Никола Колев, който почина на 8 май.

Сред присъствалите на поклонението с военни почести в Централния военен клуб бяха президентът Румен Радев и служебният премиер Стефан Янев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, президентът (2002-2012) Георги Първанов, бивши министри на отбраната, бивши началници на Генералния щаб на Българската армия и на отбраната, генерали и офицери - действащи, и от запаса и резерва, представители на военно-патриотични организации.

"Работихме заедно в трудни и важни моменти", каза президентът Георги Първанов пред журналисти, цитиран от БТА. "Това беше времето на реформата на Българската армия, но реформа сдържана, умерена и от национално отговорни позиции, не в интерес на външни сили", добави Първанов.

Снимка: БГНЕС

"Трябва да запомним ген. Колев като един достоен български офицер, генерал с четири звезди, който командваше ГЩ и след това работи в администрацията на върховния главнокомандващ. Принципен, отговорен човек, грижещ се много сериозно за своето семейство и за своите близки", каза бившият началник на ГЩ на БА, генерал от запаса, Михо Михов.