Премахната е оградата, която преграждаше пътя до плажа край лятната резиденция на Ахмед Доган в парк „Росенец“. Това е станало доброволно и след проверка от общината, твърдят от администрацията.

По обед установяваме, че част от оградата е демонтирана и оставена встрани, а достъпът до плажа е свободен.

Месец след масовото плажуване на „Росенец“ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов отново опита днес да стигне до брега по пътя. По-рано днес той обяви, че пътят все още е преграден неправомерно.

„Оградата очевидно може във всеки един момент да бъде върната. За това предупреждаваме кмета на Бургас, че ако тук не бъде бързо установена законност, което означава оградата изцяло да бъде премахната и да минава само по границата на частния терен… или не дай си, Боже, пак бъде преграден пътя, ние ще организираме ново масово плажуване“, каза Иванов след премахването на заграждението.

От администрацията на кмета на Бургас обясниха, че след сесията миналата седмица, на която бе решено пътят край резиденцията да бъде върнат на общината, експерти са направили проверка. 

„Установиха несъответствия и бяха дадени предписания за незабавно премахване на оградата, която не беше на мястото, на което трябва да бъде и бяха изискани документи за всички сгради, които са на място в имота, за да се установи дали те правомерно се обитават“, обясни Чанка Коралска, зам. кмет по строителство.

Пред резиденцията в момента са струпани строителни материали. Неофициално обясниха, че се ремонтира пострадалата преди няколко месеца при пожар част от постройката. От другата страна на резиденцията пък се извършвало брегоукрепване.