Правителството у нас набелязва спешни мерки за гарантиране на сигурността след атентатите в Брюксел. Съвместно заседание провеждат в момента парламентарните комисии по вътрешна сигурност и за контрол над службите.

Вече трети час върви заседанието, като на него се обсъжда обстановката с бежанската криза.

Знамената на Европейския съюз на официалните институции у нас днес бяха наполовина свалени. С едноминутно мълчание в памет на жертвите в Брюксел започнаха работата си правителството и Народното събрание.

Като спешна мярка за противодействие на терора премиерът възложи днес на вътрешния министър Румяна Бъчварова до две седмици да бъде готов законът за противодействие на тероризма.

В момента има подготвени промени в наказателния кодекс срещу финансирането и обучението на терористи. Противодействето на тероризма включва и съставянето на план как да се работи с медиите и гражданските организации в условия на терористични атаки.

Такива планове трябва да имат министерствата, областните управи, общинските администрации, стратегическите обекти. Ще бъде създаден механизъм за съдействие на български граждани, станали обект на терористични актове извън страната.