Опасното ноемврийско време днес донесе дъжд, локални наводнения, бурен вятър, паднали покриви и съборени дървета. Оправдаха се предупрежденията за опасно силен югозападен вятър в цялата страна и за проливни валежи, все още главно в Западна България.

Най-силни са поривите до момента в Хасково и Кърджали, където скоростта на поривите е около 90 км в час, Сливен, Стара Загора и Пловдив - около 70.

Поройният дъжд наводни София. Улици и булеварди в центъра на града се превърнаха в реки, съобщиха потребители на „Аз, репортерът”.

Снимка: Аз, репортерът

За секунди дъждът направи кръстовището на ул. "Граф Игнатиев" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" недостъпно за пешеходци, особено за тези, които не могат да плуват, ни пише зрител. По думите на потърпевши, разстоянието от Орлов мост до ул. "Граф Игнатиев" се изминава с кола за 30 минути.

Наводнен беше и бул. "България".

По-рано днес бурният вятър събори контейнери, изолации, чадъри, счупи и стъкла. Голямо дърво се стовари върху автомобил в кв „Люлин”.

Мъж пострада при ремонт на покрив в столичния квартал „Надежда”. Дървената платформа, с която работниците вдигали материали до покрива, се е откачила и паднала върху строителя.

Бурята нанесе щети и в други градове на страната.

Дърво падна и в Търговище съобщи друг потребител на „Аз, репортерът”.

Част от дърво падна в училищен двор в Благоевград. Ураганният вятър събори дървото в ранните следобедни часове в игрището на 3- то Основно училище. За щастие този терен се използва само през лятото. Няма пострадали при инцидента.

В Димитровград вятърът отвя част от покрива на спортната зала. Осемметрови ламаринени плоскости, с които е бил закрепен, се стовариха на тротоара. За късмет в този момент  в района не е имало хора.

Код жълто за силен вятър и проливни валежи е в сила през следващото денонощие.