Нова акция с името на съдия проведе МВР, почти година след като положи началото на тази, позната само у нас, практика. За операцията се похвали лично вътрешният министър Цветанов пред агенция „Фокус” два часа след полунощ. Операцията носи името „Мастит Измамник Лицемер Е Вреден” или съкратено М.И.Л.Е.В.

В рамките на акцията бил заключен 25-годишният Звезделин Методиев, който бил ”активен представител на криминалния контингент за кражби на МПС и вещи и части от МПС”.

Описвайки всичките криминални регистрации и присъди на Методиев, в думите на Цветанов прозира фактът, че той никак не е доволен от освобождаването преди време на мъжа от ареста. Мярката на Методиев е била сменена от Великотърновския окръжен съд. Пред електронното издание Mediapool ръководителят на съда Мая Маркова е заявила, че в мярката за неотклонение на Методиев е участвал съдията Теодор Милев.

От думите на Маркова става ясно, че Методиев е пуснат под „домашен арест”, защото с медицински експертизи е установено, че е епилептик. Освен това изпълнението на мярката „домашен арест” трябва да се контролира от МВР.

Министърът обаче обясни формулировката на операция М.И.Л.Е.В. с това, че Звезделин Методиев има издадени общо 19 присъди в периода 2002 – 2012 година, без да уточнява колко от тях са влезли в сила. Девет от присъдите са за кражба на коли, а останалите 10 - за кражби от жилища.

През октомври 2012 година Методиев е задържан за кражба на две коли и един микробус. Той е извършил престъпленията, три дни след като е бил освободен от затвора в Плевен, където е изтърпявал присъда от две години за взломни кражби и кражба на коли при условията на опасен рецидив, казва министърът. Тогава му е наложено постоянно задържане в ареста.

През януари обаче Методиев е пуснат под „домашен арест” заради влошено здравословно състояние. Първоначално мярката е изменена от Районния съд в Горна Оряховица, след което е потвърдена на 10-ти януари от Окръжния съд във Велико Търново, в чийто състав е бил съдията Милев.
След пускането му в района на Велико Търново се случва серия от кражби на коли. На 17 януари сутринта някой е проникнал и в незаключено жилище и е откраднал сто лева, дебитна карта и мобилен телефон. При огледите на колите са открити отпечатъци на Методиев, съобщи вътрешният министър.

Предишната акция на МВР с името на съдия бе извършена през януари 2012 г. Тогава в Горубляне бе задържан Валентин Янев – Вальо Бореца в акция Р.А.Л.И.Ц.А. Тогава от МВР съобщиха, че зад абревиатурата стои: "Р - рекет, А - алчност, Л - лицемерие, И - изнудване, Ц - цинизъм и А – анархия".

Оказа се обаче, че заглавието е директна препратка към името на съдия Ралица Манолова от Софийския градски съд, която освободи Валентин Янев.