„Атака” поиска сваляне на имунитета на президента Росен Плевнелиев, за да може се води разследване срещу него. Това стана на свиканите от държавния глава консултации с парламентарните партии, които започват от днес.

Според Десислав Чуколов, ако държавният глава се съгласи сам да свали имунитета си, това ще покаже, че всички българи са равни пред закона. Сигналът е за обвързаност на президента с офшорни дружества и финансови нарушения.

Националистите имат намерение да внесат сигнал до прокуратурата за нарушения, извършени от държавния глава докато е бил министър на регионалното развитие. "В сигнала до прокуратурата става въпрос за сериозни нарушения в рамките на 14 милиона евро, за ощетени български фирми, за нарушения с европейски пари, неща, от които ОЛАФ се интересува", каза още Чуколов.

По време на консултациите на президента с четирите парламентарни партии през февруари се очаква да бъдат обсъдени приоритетите им за 2014 година. Президентът ще търси консенсус и по значими обществени теми, сред които доходи, заетост, икономически растеж, сигурност и правосъдие, административна реформа и електронни услуги.