В това не виждам драма. Този парламент е труден, такава е волята на избирателите. По този начин лидерът на БСП Сергей Станишев коментира решението на Румен Йончев от Земеделски народен съюз да напусне парламентарната група на Коалиция за България, за да представлява в Народното събрание интересите на Николай Бареков и „България без цензура”.

„Това е негов избор, не можем да държим никого насила. Сега все повече кворумът ще зависи от независими народни представители”, заяви Станишев. „Червеният” лидер все пак посочи, че постъпката на Йончев не е била коректна спрямо Коалиция за България.

Доста спокойната реакция на левицата силно контрастира с тази от началото на декември м.г., когато Георги Марков стана първият депутат, напуснал парламентарната група на ГЕРБ. „ГЕРБ в момента са загубили един човек от парламентарната си група, това започва да мирише на разпад”, коментира тогава Антон Кутев.

Освен Румен Йончев, Николай Бареков има още един депутат в парламента – напусналият ГЕРБ Светлин Танчев (братовчед на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов). Бившият ТВ водещ и настоящ народен трибун обяви, че и ексшефът на данъчните Красимир Стефанов също ще работи за него като експерт.

„С двамата независими, които стават негови представители, от утре Бареков ще държи кворума в парламента, ако от "Атака" решат да го бойкотират”, похвалиха се по-рано днес от „България без цензура”.

ГЕРБ - партия на Цветанов

„Ясно е, че ГЕРБ е партията на Цветан Цветанов”, заяви Станишев, който подчерта, че основен ангажимент на БСП е да отстрани бившите управляващи от властта.

"Засега не сме гарантирали необратимостта на процеса ГЕРБ да не бъдат на власт, затова евроизборите са натоварени с допълнителен смисъл и съдържание”, посочи лидерът на БСП.