България трябва да затвори границата с Турция окончателно и да не допусне нито един мигрант повече на своя територия. За това настоява ВМРО във връзка със заплахата на Турция, заявена от турския външен министър Мевлют Чавушоглу - ако визите за турски граждани не паднат, тя ще пусне 3 милиона мигранти към Европа.

Турският министър на външните работи предупреди през уикенда, че ако ЕС не изпълни обещанието си за визите, Анкара може да спре изпълнението на споразумението за овладяване на мигрантския поток към Европа.

Това е сериозна заплаха за страната ни и трябва да подходим адекватно на ситуацията – чрез незабавно довършване на защитното съоръжение и чрез засилване на живата сила по границата, смятат от ВМРО.

Според лидера на ВМРО Красимир Каракачанов изнудването от страна на Реджеп Ердоган трябва да срещне ясен отпор от страна на ЕС. Според него е недопустимо външна на съюза държава, доказала своята антидемократична политика, да поставя ултиматуми.

„Турция не е член на Европейския съюз. Тя има да изпълнява условия по споразуменията за присъединяване и трябва да знае мястото си”, смята той.

Красимир Каракачанов беше номиниран за кандидат за президент от Патриотичния фронт и „Атака” миналата седмица.