Румен Петков: Частната охрана по селата е абсурдна идея
Изявленията на руския патриарх Кирил бяха непремерени и неадекватни, смята зам.-председателят на АБВ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 5
    0
Румен Петков
Снимка: Ладислав Цветков

Идеята за частна охрана по селата е абсурдна. Това обяви в интервю за „Тази сутрин” зам.-председателят на партия АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков.

Румяна Арнаудова: Частната охрана на населени места ще е армия на кметаНовите разпоредби в закона може да доведат до разпад на държавността, коментира говорителят на главния прокурор

Той припомни, че имаше обещание от предишния кабинет на Бойко Борисов, че във всяко село ще има полицай. Сега пък от бедното население по селата искат да вземат по още 5 лв., коментира той.

 „От една страна държавата казва, че финансира МВР, но не отпуска допълнителни пари за заплати и оборудване, от друга страна не охранява населението“, отбеляза Петков.

И президентът сезира КС заради възможността кметовете да наемат частни охранители По-рано същото направи и главният прокурор Сотир Цацаров

По думите хората не бива да бъдат подтиквани да се въоръжават, не бива и да се правят промени в Наказателния кодекс относно неизбежната отбрана под натиска на протестиращите в защита на пловдивския лекар д-р Иван Димитров.

Прокуратурата в Пловдив: Д-р Иван Димитров се е опитал да прикрие извършено престъплениеЛекарят няколко пъти е сменил и версията си за това с какво точно е бил замерян и наранен

Той обяви, че няма да коментира напрежението в коалицията на обединете патриоти, както и в голямата коалиция ГЕРБ – ОП, но все пак каза:  „Този формат не е продуктивен. Той е заченат не в името на добруването на обществото, а в името на политическото присъствие във властта на Валери Симеонов”.

ГЕРБ: Президентът да разсекрети стенограмата от разговора с патриарх КирилНяма нищо секретно, няма и стенограма обаче, отговориха от президентството

Изявленията на руския патриарх Кирил по повод честванията на 3 март у нас Румен Петков определи като непремерени и неадекватни. Той обаче не вижда връзка с предизборната кампания на президента Владимир Путин.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 5
    0
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре