Заради партийни назначения тонът между партиите в Реформаторския блок се обтегна. Причината са намеци от ДСБ, че хора на Меглена Кунева от ДБГ и на Лукарски от СДС са назначени на високи позиции, конкретно - в Комисията за защита на потребителите.

Става дума за три назначения - на председателя Димитър Йотов, свързан с партията на Кунева и на заместниците Константин Арабаджиев и Константин Райков - свързани с Лукарски. Назначенията са без конкурс.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев определи назначенията като „рискови” и постави под въпрос способностите на новото ръководство на КЗП.

Ген. Атанас Атанасов нарече тримата „някакви функционери на ДБГ и СДС” и поиска отговори вътре в парламентарната група.

Настимир Ананиев от ДБГ посочи, че именно от партията на Меглена Кунева внасят закон за конкурсното начало.

Найден Зеленогорски коментира единствено, че може да даде конкретни примери за това, че балансът в коалицията не е нарушен.

От БСП също скочиха срещу назначения на министъра на отбраната, твърдейки, че той е отдал МО на концесия на земеделската партия. В едно от водещите оръжейни дружества била извършена чистка.

bTV се свърза с Димитър Йотов, който беше посочен за шеф на КЗП.  Той обясни, че има 15 години административен опит и приема назначението си като експертно.