Делян Пеевски явно е все по-желан от симпатизантите си за евродепутат. След Кърджали - депутатът, чиято кандидатура за шеф на ДАНС за малко не събори Правителството, е номиниран от Хасково, Благоевград, Смолян и други градове.

Първи крак в номинациите повлякоха Кърджали, където въпросът „Кой номинира Пеевски?” намери своя отговор.

„Аз лично го предложих от мое име. Обсъждал съм го и с някой колеги общински председатели на младежкото ДПС. Г-н Делян Пеевски отговаря на абсолютно всички критерии, които са утвърдени от ДПС, аз не мога да разбера защо някой хора за жалост спекулират с неговото име”, обяснява председателят на младежкото ДПС в Кърджали Байрям Байрям.

От смолянската организация, където също номинират Пеевски за евродепутат научаваме кои са предимствата превърнали го в любимец на местните структури: „Той е млад човек, образован, успял в бизнеса си”, категоричен е областният ДПС шеф Салих Аршински.

Какво мислят обикновените хора?

Далеч от партийните централи обаче хората по селата имат свое мнение за Пеевски. Отговорите на въпроса за него варират от „Аз не се занимавам с такива работи”, до „Не го щат, защото бил много авантаджия”.

Дали електоратът иска Пеевски ще стане ясно на 25 май. От ДПС твърдят, че тепърва централата ще подреди листата за евровота, но неофициално му се отрежда второто място, което със сигурност го праща в Брюксел.