Депутатът от ДПС Хамид Хамид беше отстранен от 2 пленарни заседания. Наказанието му беше наложено от председателстващия заседанието Алиосман Имамов.

Хамид беше санкциониран, защото е направи неприличен жест след изказване на председателя на Сметната палата Валери Димитров във връзка с обсъждане на първо четене на Закон за Сметната палата. Ако отстранения депутат не е съгласен с наложеното наказание, може да се обърне към парламентарната етична комисия.

Йордан Цонев от ДПС призова да се мери с еднакъв аршин и защити колегата си с аргумента, че Хамид има нерви като всеки друг. Според Цонев поведението на Валери Димитров от пленарната трибуна е било недопустимо. Кой може да си позволи да крещи и да вика "Не ми пука", попита Цонев. Според него Димитров е трябвало да бъде отстранен от пленарната зала.

Да прощават всички, освен Димитров

Във връзка с реакцията ми по време на дебатите по ЗИД на Закона за Сметната палата бях остро провокиран от циничния непукизъм и откритата истерия на председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров и многократното повтаряне на словосъчетанието „Не ми пука” по адрес на народните представители. Това заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид, цитиран от пресцентъра на партията.

Той подчерта, че жестът му не е бил насочен към други депутати. "Въпреки това, заради избирателите и българските граждани, които станаха свидетели, искрено съжалявам, че изразих емоцията си в недопустима форма", казва народният избраник.