Замисляме се дали президентското вето не е свързано с бивши членове на неговия екип, говоря за Елена Йончева и липсата на отговор на въпроса участвала ли е в съдружие 50/50 с офшорка. По този начин депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев коментира ветото, което държавният глава наложи на закона „Пеевски” за банковата несъстоятелност и КТБ.

Добрев по-рано влезе в остър сблъсък с Йончева заради твърденията й, че кадрува в Община Хасково (т.нар „Кумгейт”), като той, на свой ред я обвини във връзки с избягалия в Белград собственик на Корпоративна банка Цветан Василев.

„Елена Йончева е внесла 5000 лева, а офшорката – 315 000 лева. Тази офшорка се представлява от Зорница Блъскова, която по информация от интернет е съдружник в друга фирма с Георги Георгиев. За нея докладът на „Аликс партнърс“ сочи, че е източила 42 млн. лева от КТБ”, заяви днес подалият и оттеглил оставката си депутат от ГЕРБ и напомни, че Румен Радев се е изказвал ласкаво за Йончева.

„От друга страна, не знам дали помните интервю на Бареков, в което той твърди, че Йончева си е договаряла лично космическите хонорари с Цветан Василев в ТВ7, цитирам по памет. Това са въпроси, които ние си задаваме“, каза още Добрев.

Той не коментира самите мотиви по ветото с мотива, че тепърва партията ще се запознава с тях.

Съвносителят Хамид Хамид от ДПС заяви, че има неразбиране на текстовете и всъщност с тях просто се създава правна рамка, на база на която българският съд да може да се произнесе по стотиците свързани с КТБ дела.