ГЕРБ-Габрово обяви с декларация позицията си против назначаването на председателя на ДПС в Севлиево Али Алиев за временно изпълняващ длъжността директор на природен парк "Българка". В ГЕРБ смятат, че назначението на Алиев е равносилно на казуса "Пеевски", съобщиха от пресслужбата на партията.

"Остро осъждаме поредното партийно, компрометирано и в противоречие със закона назначение, извършено от правителството " - се казва в декларацията на ГЕРБ. Според текста в документа Али Алиев носи тежестта на позорното му уволнение за злоупотреби, докато е бил заместник-директор на Държавното горско стопанство в Севлиево , има неизяснени обстоятелства около участието му в частната фирма "Бари Али Алиев", а това нарушава Закона за администрацията.

От ГЕРБ съобщават, че тази фирма е включена в Списъка на длъжниците - с 32 хиляди лева задължения, и според тях не е ясно как човек, който печели от дърводобив, ще защити природния парк от изсичане.

От партията на Борисов призовават институциите незабавно да предприемат действия за прекратяване на назначението на Алиев, искат и да се прекрати практиката на партийните назначения в държавните структури.

Преди ден изпълнителното бюро на БСП в Габрово също се обяви против назначението на Алиев.