Трябва да се отнесем с подобаваща отговорност от гледна точка на отговорностите, които ще изпълнява Димитър Георгиев. Номиниран е един достоен кандидат. Така лидерът на ДПС Лютви Местан коментира номинацията на Димитър Георгиев за шеф на ДАНС.

Припомняме, на днешното си заседание правителството утвърди кандидатурата на бившия заместник на Цветан Цветанов и настоящ съветник на Меглена Кунева. Така и визитката му показва близост както с Реформаторския блок днес, така и с ГЕРБ за годините назад.

„Г-жа Меглена Кунева ми направи добро предложение за председател на ДАНС от името на Реформаторския блок”, обяви премиерът Бойко Борисов миналата седмица.

За факта, че номинацията е на Реформаторския блок, а все повече анализатори и политици твърдят, че блокът "преяжда с власт", Лютви Местан днес коментира, че самият той е уличен в преяждане с власт, но тази опорна точка не е на ДПС.

„Смятам, че по принцип този израз – преяждане с власт, с който беше номинирано ДПС в участие в предишните две управления, по никакъв начин не кореспондираше с реалната властова тежест, която имахме и в кабинета „Сакскобурготски”, и в кабинета „Станишев”, и в кабинета „Орешарски”, добави той.

По думите му, на фона на властовите позиции на РБ днес, ДПС изглеждат „като пионерчета, да не кажа чавдарчета”.

Цветанов: Георгиев е безупречен

Безупречен, изключително отговорен професионално към работата си. По този начин бившият вътрешен министър Цветан Цветанов оцени бившия си заместник Димитър Георгиев.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ посочи, че Георгиев се ползва с доверието на евроатлантическите ни партньори.

"Спомням си, когато премиерът Борисов беше главен секретар на МВР, Димитър Георгиев беше част от екипите, с които заедно с "Европол" и евроатлантическите партньори успяхме да направим много успешни реализации", каза Цветанов.