„Премиерът Бойко Борисов е с твърде добро сърце, добряк бих казала. По някой път се поддава на хора, които му се оплакват много и особено, ако го правят постоянно”. Това обяви бившият финансов министър от първия кабинет на Борисов Симеон Дянков в предаването „Тази неделя”. По думите му на премиера му се налага да слуша повече хора, отколкото му е необходимо.

Според Дянков руският президент Владимир Путин е самозабравил се политик. Той каза, че не се е срещал лично с Путин, докато беше ректор на частната Руска икономическа школа. Дянков напусна школата преди дни след близо 2 години на ректорския пост. Той уточни, че е приел поканата за Москва защото е смятал, че може да наложи там дясно мислене. Мандатът му обаче съвпаднал с девалвацията на рублата и с кризата в Украйна, което  обрекло намерението му на неуспех.
Относно информацията в „Бивол”, че стои зад изнасянето на досието „Буда” и затова е бил разработван от ДАНС, Дянков каза: „Предположението е интересно, но не е вярно”.

Той обяви, че по-скоро се ласкае от написаното в сайта. „И това за всички финансови министри би трябвало да е ласка, защото показва, че ние имаме много по-интересен и тайнствен живот. Дейността на финансовите министри е сравнително скучна и еднообразна”, коментира още бившият министър.

Той е категоричен, че не е виждал досието „Буда”. Спомня си, че някой е изпратил на шега на Бойко Борисов пластмасова голяма статуя на Буда. Дянков пък на шега поискал да вземе „интересната” статуя и Борисов му отговорил: „Взимай я”. Буда е някъде вкъщи, пошегува се той.

Дефицитът догодина трябва да е 1% от БВП, а не 2%, както предлага сегашният финансов министър Владислав Горанов, обяви бившият началник на Горанов. Освен това според него вместо пари за изтребители България трябва рязко да увеличи заплатите на учителите, за да постигне напредък в сектора на образованието.

Бившият финансов министър е песимист за изхода от арбитража между България и Русия по проекта „Белене”. Той прогнозира, че България ще понесе големи финансови тежести по този „корупционен проект”.