Сега като ви слушам и като ви гледам с интерес към президентските избори, си мисля, защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент. Имаме достатъчно фигури, които можем да обсъждаме.

Това заяви днес премиерът Бойко Борисов в приветствието си до участниците в Общото събрание на "Жени-ГЕРБ" в НДК, предаде БГНЕС.

До момента различни анализатори лансираха тезата, че премиерът може да се откаже от поста си, за да участва в президентския вот догодина.

„Благодаря на тези партии, които с нас участват в управлението, защото само това, което направихме досега си струваше”, увери Борисов. Той като пример посочи връщането на средствата от еврофондовете, получаването на парите на граждани от Корпоративна търговска банка.

Влизам в ролята и на другите партии, трудно е, но всички сме си дали сметка, че това е добрият вариант, не е идеалният, но е за добро за страната, посочи премиерът. Сега управленската програма сме я раздали на другите партии и до сряда е добре да стане, поели сме я като ангажимент, напомни той.

Протестите за БДЖ, подкрепени от БСП, премиерът коментира така: "Tези, които ги организират тези протести, те са в историята, те са още в партизанското движение. Понеже не виждат колко не могат - влагайте разбиране, влагайте добрина, поучи се от мен. И какво им е, как мислиш, като цяла Европа застана зад България - пуснаха ни всички фондове, няма и да загубим пари. Как да излязат, какво да кажат? Събориха банки, милиарди разплащаме сега за техните вересии, какво да кажат? Дадохме коледни надбавки, вдигнахме възрастта, какво да кажат - само за един месец".

Жените в ГЕРБ – проводник на ценности

Силата на Жени-ГЕРБ е в това, че Вие давате тази основа и сте проводник на тези семейни ценности, които всички ние като български граждани искаме да имаме в нашето семейство. Жените са тези, които дават истинската топлота на всяко едно семейство. Това каза бившият силов министър Цветан Цветанов на събранието на организацията.

„Възпитанието на всяко едно дете минава през призмата на майката, на майчинските инстинкти. Казвам това, защото всичко което правим в ГЕРБ и при учредяването на партията, и когато искахме да учредим Жени-ГЕРБ преди 7 години, тогава г-н Бойко Борисов каза, че трябва да залагаме на авторитети и на жени, които имат характер, за да могат да правят и политика”, каза още Цветанов, цитиран от Фокус.

Той посочи, че по време на преговорите за създаване на нов кабинет ледът е бил стопен от трите дами, които водеха преговорите – Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова”, заяви Цветанов.

„От участието ни в сегашния коалиционен кабинет 10 министри са от ГЕРБ. Моля Ви, нека да бъдем равнопоставени, защото жените в момента са 6, а мъжете – 4. Казвам това защото г-н Борисов посвети най-важните ресори на жените”, каза още Цветанов.