„Този парламент загуби всякаква обществена подкрепа и всякакъв смисъл да съществува”. Това заяви пред журналисти в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Два часа парламентът се занимава с глупости, срамота, но такова им е нивото", коментира той по отношение на създадената анкетна комисия за проучване на контактите на президента с представители на ЕРП-та.

Бойко Борисов разказа виц като илюстрация на енергийните въпроси: "Попитали радио Ереван дали ще има режим на тока и то отговорило: Режим има, но ток няма". Според лидера на ГЕРБ най-големият проблем бил подготовката на управляващите да загубят арбитражното дело в Париж по проекта за АЕЦ "Белене". „В същото време вече една година Сергей Станишев и компания не подписват договора за АЕЦ "Белене", защото ако го подпишат, няма да има дело”, обясни той.

„Ние сме на 100 процента за "Южен поток", но спазвайки европейското законодателство. Европейското законодателство е изгодно за България, защото това е възможността и български газ да тече по тръбата на "Южен поток”, коментира Борисов и не пропусна да разкритикува кабинета. „Взели тръби на заем, за да кажат, че са почнали преди една година, без да имат договор. Сега са върнали тръбите. Драгомир Стойнев ми обяснява, че са под земята. Като се подпише договор, като се изкопае канавката, като се положат тръбите, тогава ще го обявиш”, каза Борисов.

„Аз съм направил 43 км тунел за метро. Мога да дойда, да ви направя и един тунел за газовите тръби – само питайте. Да си правят заварки на партията”, посочи още Бойко Борисов.

Той прогнозира, че кризата в Украйна ще свърши, докато парламентът приеме позиция. „Президентът Путин отново си изигра картите най-добре от всички. Той на няколко пъти удържа много добри победи. Когато трябваше да бъде смирен, беше, за да се проведе олимпиадата в Сочи. Преди отстоя интересите си в Сирия, сега в Украйна. От вчера това, което чувам, че си изтегля войските от границата, съм убеден, че на президента Путин война не му е нужна, защото всеки, който познава Украйна, с нейните 50 милиона, знае колко пари трябват за там. Давам си сметка, че ЕС и Русия са на едно мнение. Европа война не може да понесе. След тази тежка финансова икономическа криза, една подобна военна авантюра, ще е пагубна и за Русия, и за ЕС”, анализира лидерът на ГЕРБ.