Премиерът Бойко Борисов потвърди, че в следващите седмици се очакват акции, свързани с борбата с корупцията. Той не посочи къде, но отбеляза, че това, което се прави срещу корупцията, ще продължи да се прави.

Когато започне да се "разплита чорапът", вече имаме доста защитени свидетели, които дават много по-точна и по-надеждна информация за това, което е правено на определени места, заяви Борисов и добави, че е оптимист за разкриването на случаи на корупция.

На въпрос за доклада на Държавния департамент на САЩ в частта за България, премиерът коментира, че "корупция има във всички държави, и в САЩ, и това не е нещо, което да ни учудва, и ние никога не сме отричали".

"Всяка наша операция сега доказва, че това е факт", каза Борисов и се обърна към медиите да наблюдават и в следващите седмици какво ще правят службите заедно с прокуратурата.

При тази организация на правителството няма да допуснем бежанска вълна и явно това е проблем - търсят по най-ефективния начин да ни разклатят, каза още пред журналисти Борисов.

„България се справя добре, колкото и да се опитват сега заради трима или десет мигранти да кажат, че не се справя”, заяви министър-председателят във връзка с т. нар. граждански отряди по границата. „Ние приветстваме, ако някой ни дава сигнали, но в рамките на закона, както за бедствия и за аварии”, допълни премиерът.

Борисов прогнозира, че Македония ще бъде трайно дестабилизирана. „Дори изборите им според мен са им подложени на риск дали ще ги проведат изобщо”, заяви Борисов.