Правителството измени част от решението си от ноември 2013 г., с което беше одобрен проектът на Споразумение за асоцииране между Европейския съюз и Европейската общност за атомна енергия и техните държави членки, от една страна, и Украйна, от друга страна, съобщиха от правителствената пресслужба.

С новия текст кабинетът "упълномощава министър-председателя на Република България да подпише Споразумението за асоцииране между Европейския съюз и Европейската общност за атомна енергия и техните държави членки, от една страна, и Украйна, от друга страна, по отношение на преамбюла, член 1 "Цели" и дялове I "Общи принципи, II "Политически диалог и реформа, политическо асоцииране, сътрудничество и сближаване в областта на външната политика и политиката за сигурност" и VII "Институционални, общи и заключителни разпоредби" от него, от името на Република България при условие за последваща ратификация".

Първоначалният текст от 27 ноември 2013 г. предвиждаше страната ни да подкрепи пълното съдържание на документа. Изменението е резултат от заключенията от срещата на държавните и правителствени ръководители на държавите-членки на ЕС от 6 март 2014 г. и Решение на Съвета "Външни работи" от 17 март 2014 г.

С промяната отпада подкрепата на страната ни за области "Правосъдие", "Търговия", "Икономическо сътрудничество" и "Финансово сътрудничество и борба с измамите".