С цялото ми уважение към колегите и правото им да изрази своето мнение, искам да им кажа, че наистина работим и обсъждаме най-добрия вариант за тази ситуация. По този начин силовият министър Румяна Бъчварова коментира в ефира на bTV вълната на полицейско недоволство след премахването на обезщетението при пенсиониране.

Тя обясни, че именно за този най-болезнен аспект от реформите има предложение да важи само за влизащите в момента в сектор „Сигурност”: "Моето лично предложение е да се въведат правила, които да важат оттук занапред, за да не накърняваме правата на нашите служители – въпреки че това ще утежни бюджета на МВР в момента".

Няма да има намаляване на работните заплати, а социалният пакет ще се запази, подчерта Бъчварова.

„Всички, които се вълнуват, ги разбирам чудесно – призовавам ги към известно търпение, за да можем да стигнем до най-доброто решение”, допълни тя.

По думите й има възможност „в много по-широк политически формат” да се обсъдят социалните промени в сектор „Сигурност”, които са залегнали в проектобюджета за 2016 г.

„Оставката е най-последната възможност, която е най-лесна. По-трудно е сега да намерим най-доброто решение”, категорична беше Бъчварова.