Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика ще провери сигнали за депутата от ДПС Мустафа Карадайъ, че е придобил имущество чрез привилегии. Това съобщи председателят на комисията Валентин Николов.

Сигналът е подаден до комисията от Методи Андреев от ГЕРБ и Валентин Касабов от Патриотичния фронт. Ако обвинението бъде доказана, Касабов ще поиска оставката на Карадайъ от Комисията за конфликт на интереси.

"През 2003 г като зам.-директор на Агенцията за следприватизационен контрол Карадайъ си е купил апартамент на много по-ниска от реалната му стойност. Данъчната оценка на жилището е била 54 881 лв, а продажната му стойност е 24 654 лв.", обяви Андреев.

Той уточни, че областният управител на София-област по това време Росен Владимиров, който беше от ДПС, дори е предложил за държавното жилище да се платят 25% с реални пари, а останалите 75% - в компенсаторни записи.

По това време тяхната стойност е била между 0,18 и 0,30 лв, което означава, че Карадайъ си е купил апартамента за около 11 000 лв, твърди депутатът от ГЕРБ.