Огромно задръстване блокира магистрала „Струма” край Благоевград в поредното "голямо пътуване" заради четирите почивни дни, предаде БГНЕС. Причина за проблемите са ремонтните работи на пътен възел "Кочериново", съобщиха от МВР.

Изходът на ЛОТ-2 на автомагистралата при Благоевград е затапен. От там движението продължава по главен път Е-79 за двата гранични пункта с Гърция, както и към курортите в Банско и Сандански.

На мястото на двете кръгови кръстовища има патрули на КАТ, но трафикът е много интензивен.

Задръстването към 13:15 ч. днес достигаше до разклона за Бараково и Рилски манастир.

 

Затруднено е движението и в участъка между тунелите "Витиня" и "Топли дол" на АМ "Хемус" в посока Варна, предаде агенция "Фокус". Километричната колона от превозни средства се е образувала още преди първия тунел, в района на участъка с ремонтите.

Разстоянието се преминава за не по-малко от час. Трафикът в тунел "Топли дол" се осъществява само в една лента, някои шофьори извършват нарушение като се придвижват и в забранeната за движение лента. След 44-ти км трафикът се осъществява нормално.

Видео от ситуацията на магистралата получихме в "Аз, репортерът". Ако и вие пътувате за почивните дни, очакваме вашите кадри и сигнали.