От днес областите Стара Загора и Видин също са в грипна епидемия.

Дните до 26 януари са обявени за неучебни в област Стара Загора и община Бобов дол, а поради висока заболяемост от грип е предписано да не се провеждат учебни занятия за същия период и в две учебни заведения в гр. Дупница.

Във Видин към настоящия момент няма причина за обявяване на грипна ваканция, но се прекратяват женските и детски консултации, отлагат се и плановите операции.

Грипната епидемия остава в сила и днес в общините Трявна и Дряново, докато в област Пазарджик се възобновяват учебните занятия.

От утре обаче в грипна епидемия ще са Софийска област и на област Бургас.

На територията на цялата Софийска област се преустановяват учебните занятия за пет календарни дни – до 29 януари включително.

На Регионално управление на образованието в Бургас е препоръчано да бъдат преустановени учебните занятия от днес следобед до понеделник, 29 януари, включително.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, провеждането на профилактични прегледи и имунизации, плановите операции.

Детските градини ще работят, но в режим на „засилен филтър“ – ограничава се достъпът на родители, забранява се посещаването на болни деца, както и сливането на отделни групи.

От Министерството на образованието и науката обявиха, че поради висока заболеваемост днес няма да има занятия в 314 училища в страната.

Става въпрос за:
- 121 училища в област Стара Загора (от 24 до 26 януари);
- 138 училища в област Бургас (24 – 29 януари);
- 17 училища в община Благоевград;
- 15 училища в Хасковско – 10 училища в Димитровград, както и СУ „Д-р П. Берон“ е Свиленград, ОУ „Христо Ботев“ в с. Крепост, ОУ „Васил Левски“ в с. Ябълково, ОУ „Д. Матевски“ в град Меричлери и ОУ „Христо Смирненски“ в село Радиево;
- 7 училища в област Кюстендил (до 26 януари) – ОУ „Н. Вапцаров“, СУ „Хр. Ботев“ и ПГ в гр. Бобов дол, ОУ „Хр. Ботев“ в село Невестино, НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Раждавица, ОУ „Хр. Павлович“ и СУ „Св. Климент Охридски“  в град Дупница.
- 6 училища в област Габрово – СУ „М. Райкович“ и ПГИ „Рачо Стоянов“ в град Дряново, ОУ „Проф. П.Н.Райков“, СУ „П.Р. Славейков“ и НГПИ „Тревненска школа“ в град Трявна, както и ОУ „В.Левски“ – с. Плачковци;
- 4 училища в Пловдивска област – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Стрелци, НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Борец, СУ „Христо Смирненски“ и ПГ „Зл. Бояджиев“ в град Брезово;
- СУ „Васил Левски“ в град Опака, област Търговище;
- СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Криводол, област Враца (24 – 26 януари);
- ПГСС „Св. Георги Победоносец“ в Суворово, област Варна;
- ОУ „Хр. Ботев“ в ямболското село Кукорево.
- В Софийска област няма да има учебни занятия в СОУ „Хр. Ботев“ в Горна Малина поради ремонт на отоплителната инсталация и в ОУ „Иван Вазов“ в Мусачево.